Open brief van E.H. Paul De Craene naar aanleiding van zware brand

Sint-Gillis – Pastoor Paul De Craene verspreidde vandaag een oproep om de gezinnen die vorige zaterdag door een zware brand werden getroffen te helpen.

“Op zaterdagmorgen 1 december werden drie gezinnen zwaar getroffen door een alles verschroeiende brand in hun woningen in de Jasmijnenlaan. Machteloos moesten zij en velen uit de buurt toekijken, ondanks de zware inspanningen van brandweer, hoe hun huizen en alles wat hen daarin dierbaar is door het vuur werd verteerd.

Als parochiegemeenschap voelen wij mee met deze getroffen families. Een vraag naar een solidariteitsactie was dan zondag na de Mis niet uit de lucht. Maandag werd een eerste afspraak gemaakt met de buurt, die ook een speciale solidariteitsactie zal opzetten, …. om samen te werken en de nood enigszins te lenigen en deze mensen te helpen tegen de kerst en nieuwjaarsdagen.

Tal van organisaties op de parochie en ook het handelscentrum van Sint Gillis willen meewerken. Er is vooreerst een aanbod van diverse handelaars van Sint Gillis die materieel willen steunen en die vanuit hun zaak iets ter beschikking stellen.

Er werd tevens een rekeningnummer geopend waarop alle inwoners van de parochies een bijdrage kunnen storten die wij aan de families met Kerstmis en Nieuwjaar willen overhandigen. Het rekeningnummer is BE37 0882 5880 9028 van Solidariteit Jasmijnenlaan 2012. Deze rekening wordt bewaakt door de pastoor en een vertegenwoordiger van het solidariteitscomité van de Jasmijnenstraat.

Tevens zullen mensen op verschillende plaatsen en momenten de kans krijgen om hun solidariteit te betuigen. Daar zijn wij nu nog volop voor aan het werken. Om misbruiken te voorkomen willen wij duidelijk melden dat er geen verkoop van artikelen wordt georganiseerd. Men kan altijd contact opnemen met pastoor Paul: 0475/26.4053 of met de vertegenwoordiger van de Jasmijnenstraat Marcel Cooreman: 0473/53.01.96. Wij danken allen die op een of andere wijze helpen en hun solidariteit betuigen met de zwaar getroffen families.

Paul De Craene, pastoor”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie