Amin schittert op open Frans kampioenschap wushu

Dendermonde – Amin Janmohammadi van de Dendermondse wushuclub behaalde vorige maand tijdens de open Franse kampioenschappen de bronzen medaille in de stijloefening Chang Quang, wat betekent ‘de lange vuist’. Hij haalde de titel net op zijn negentiende verjaardag tegen een sterk Europees deelnemersveld met 25 tegenstrevers.

“Het betekent de Europese doorbraak van Amin Janmohammadi die pas sinds enkele maanden is aangesloten bij onze club. Voor ons is dit natuurlijk een grote overwinning en het begin van wat een grote carrière kan worden. De kwestie is dit nu verder uit te bouwen”, zegt Patrick Van Campenhout, die ook zijn persoonlijke coach is geworden. Dat hij voorbestemd lijkt voor een grote toekomst in deze sportdiscipline was al wel een tijd duidelijk. “Recent nam hij ook deel aan de open Belgische kampioenschappen wushu en was daar feitelijk Belgisch kampioen. Hij is echter officieel nog een Afghaanse vluchteling en kon daardoor niet uitgeroepen worden tot de Belgische kampioen”, aldus Patrick Van Campenhout.

Voor Amin Janmohammadi is het resultaat natuurlijk een verrassende meevaller: “Het was een fantastische ervaring en ik was uitgelaten over het resultaat dat ik echt niet had verwacht, en dat dan nog op mijn verjaardag. Het is als een droom.” Amin Janmohammadi is afkomstig uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel en vluchtte met zijn broer zes jaar geleden naar hier. Hij woont op dit ogenblik nog in Merchtem maar gaat binnenkort verhuizen naar Dendermonde. Zijn droom is om politieagent te worden. Op dit ogenblik is hij in de laatste fase van naturalisatie en eens dat geregeld kan hij als Belg wushu hier op een veel hoger niveau brengen. Het betekent dat de Belgische wushusport dan een minstens Europese topsporter heeft.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie