Zoek

Gemeenteraad akkoord met aanleg tijdelijke fiets- en voetgangersbrug

Dendermonde – De gemeenteraad ging gisteren akkoord met de aanleg van tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de Oude Dender tussen Franz Courtensstraat en Werf.

“Niettegenstaande de aanleg van een tijdelijke asfaltweg over de Gedempte Dender met voorzieningen voor fietsers en voetgangers, hebben klanten van handelszaken in de omgeving ten opzichte van de vroegere situatie, een omloopfactor van 200 meter om over de Oude Dender te raken. Hierdoor worden de natuurlijke looplijnen van winkelende burgers en stadsbezoekers verbroken, wat volgens de handelaars in de nabijheid van de werfzone leidt tot een aanzienlijke daling van hun omzet. Daarom kiest het stadsbestuur voor de aanleg van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug tussen de Franz Courtensstraat en Werf”, aldus schepen Leen Dierick.

“De mogelijkheid om een tijdelijke brugconstructie te laten plaatsen door het personeel van Defensie werd onderzocht, maar resulteerde in de conclusie dat alle werkzaamheden (montage en demontage, werken aan keermuur, huur van brugonderdelen, enz.) best deel uitmaken van een totaalproject in beheer van de stad. Een dergelijke aanpak garandeert ook een snellere realisatie.”

De werken worden geraamd op 45.980 EUR inclusief btw. Binnenkort start de onderhandelingsprocedure om een aannemer aan te stellen. De realisatie van het tijdelijk brugje wordt verwacht voor het bouwverlof, mits de aanstelling van de aannemer en vergunningsprocedures vlot verlopen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie