Verko automatiseert containerparken

Dendermonde – De intercommunale Verko stelt vandaag zijn project ‘Automatisatie containerparken’ voor. “In de loop van volgend jaar zullen we al onze tien containerparken uitrusten met nieuwe systemen om de identiteitscontrole, de registratie van de binnengebrachte afvalfracties en de betaling ervan te automatiseren. Deze aanpassingen zullen ons toelaten om een juistere gedifferentieerde tarifering – Diftar – volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’ mogelijk te maken en om afvaltoerisme in te dijken. Het containerpark in Wichelen bijt de spits af van deze reeks werken en zal in januari al operationeel zijn met de nieuwe uitrusting”, laat woordvoerder Anika Buyst weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie