Search

ACV informeert werknemers met de eerste Hoogveldgazet

Dendermonde – ACV Sint-Gillis Dendermonde publiceert deze week de eerste ‘Hoogveldgazet’. Voorzitter Frank Roelandt: “We zochten een manier om werknemers uit de streek te informeren. Links en rechts vind je wel al heel wat informatie. Maar voor de werknemers op het industrieterrein wilden we het nieuws van hun tewerkstellingsplaats bundelen. Met de leden van onze ACV-kern hebben we voor dit eerste nummer enkele onderwerpen geselecteerd. Omdat we al lang begaan zijn met de mobiliteit op het Hoogveld, worden verschillende uitzichten van dit thema belicht.”

Oplossen vervoersproblemen op het Hoogveld

“We zijn ook fier op het initiatief van onze ACV-kern in PSS (het vroegere Philips). Het bestaan van het Blue-Bike project hebben zij aangegrepen om een concrete oplossing aan te reiken voor vervoersproblemen van het station naar het bedrijf. De directie van het bedrijf heeft zich nu volop geëngageerd voor dit systeem van deelfietsen. Dat het stadsbestuur van Dendermonde het Blue-Bike project ook financieel ondersteunt, maakt het ook haalbaar voor andere bedrijven. We hopen dat zij dit voorbeeld volgen”, aldus Frank Roelandt.

“Om de vervoersproblematiek in het industrieterrein aan te pakken, zijn er uiteraard meerdere ingrepen nodig. We vragen dan ook met aandrang aan het stadsbestuur om in het nieuwe beleidsplan hiervoor de nodige ruimte te voorzien.”

ACV Sint-Gillis-Dendermonde wil de Hoogveldgazet minstens één keer per jaar verdelen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie