Zoek

U zijt wellekome op 26 december

Grembergen – ‘U zijt wellekome’ is een gezellig kerstevenement voor de hele familie. De naam is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen.

Op woensdag 26 december kan je – samen met je familie of met vrienden – in Huize Mariatroon (Brusselsestraat) terecht om het kerstverhaal op een sfeervolle manier te beleven. Zing mee en herontdek de kerstliederen uit je jeugdjaren of een aantal pareltjes uit het verleden. Nu zijt wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan, Hoe leit dit kindeken en Susa Nina zijn er slechts enkele van.

Een selectie uit de Vlaamse kerstliederen wordt in een specifieke volgorde gegoten zodat ze het kerstverhaal vertellen. Gastkoor is de Sint-Gregoriusgilde. Samen zingen staat centraal. Een ervaren zangleider leidt alles in goede banen, een organist ondersteunt muzikaal. Je krijgt ter plaatse ook een gratis zangbundel.

‘U zijt wellekome’ houdt het authentieke kerstgebeuren in het achterhoofd: het is een gratis evenement met een vrije bijdrage voor het goede doel. In 2012 is dat ‘De Stem van ons Geheugen’, een project voor mensen met dementie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie