Field Liberation roept op naar Dendermonde te komen

Dendermonde – “Kom ook op 15 januari naar Dendermonde”, bloklettert Field Liberation op de website van De Wereld Morgen. Op 15 januari om 8 uur start het proces tegen de zogenaamde veldbevrijders die op 29 mei 2011 een proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappelen betraden. 11 Activisten worden vervolgd voor bendevorming en het betalen van 200.000 euro.

De actievoerders roepen op om te verzamelen aan het gerechtsgebouw in Dendermonde. “We zullen er samen ontbijten, info uitwisselen, biologische frieten bakken en zorgen voor een streepje muziek”, aldus Field Liberation. “Actie voeren voor duurzame landbouw is geen criminele daad en de aanklacht van bendevorming is bijzonder ondemocratisch. Meer dan negentig mensen willen dit kracht bijzetten en daarom vrijwillig verschijnen als medebeklaagden. Onder de vrijwillige verschijners bevinden zich boeren, politici, academici, vertegenwoordigers van het middenveld, milieuactivisten, bezorgde burgers en Franse veldbevrijders. Dit is een sterk signaal dat de elf beschuldigden deel uitmaken van een brede sociale beweging.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord