Zoek

Liesbeth en Marieke winnen talentenwedstrijd Van Rap tot Klassiek

Querida wint talentenjacht Dendermonde – Liesbeth Verlaet en Marieke Van Malderen – aka Querida – wonnen op 15 december de talentenwedstrijd ‘Van Rap tot Klassiek’ van het Davidsfonds Dendermonde.

“Negen groepen bedwongen hun zenuwen en stuurden hun muziek de zaal in. Heel gevarieerd, van rap over folk tot musical. Veel harde rock, zoals je van jongeren zou verwachten, was er niet bij. Wel waren er heel wat zelfgeschreven nummers, verdienstelijk werk van jong talent”, aldus persverantwoordelijke Willy Depouillon. “En het publiek genoot. Andere groepen stonden duidelijk niet voor het eerst samen op het podium en lieten hun samenzangervaring de vrije loop.

De eerste prijs, een opnamedag in een professionele studio, ging naar de twee meisjes van Querida. Eén van hen, Liesbeth Verlaet, kaapte zelfs de ‘Prijs voor de Mooiste Stem’ weg.

De ‘Prijs voor de Grootste Persoonlijkheid’ werd uitgereikt aan Laure Sabben die met haar groep Fantoomdroom op de tweede plaats eindigde. De publieksprijs ging naar Sophie D’Hondt.

Querida brengt tweestemmige folkzang

Liesbeth Verlaet en Marieke Van Malderen leerden elkaar kennen in de folkzanglessen van Elly Aerden. Daar kregen ze, naast heel wat inspiratie voor een repertoire, de zangmicrobe serieus te pakken. Querida – wat Spaans is en zoveel betekent als schatje – brengt tweestemmige folkzang uit de vier windstreken en sinds kort schrijven Liesbeth en Mariek ook eigen nummers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie