Search

“Problemen lijn Dendermonde-Brussel niet van de baan”

Dendermonde – Eén van de nieuwe Desiro-treinstellen, die sinds december op de lijn Dendermonde-Brussel worden ingezet, zorgde deze ochtend voor hinder.

Karel Uyttersprot (N-VA): “Technische problemen zorgen voor heel wat hinder en wrevel. Deze ochtend veroorzaakte de trein van 7:35 uur in Dendermonde frustratie bij menig lijn 60-pendelaar. Door problemen met de automatische GF-koppelingen slaagde men er niet in om de trein tijdig te verlengen. Het was kiezen tussen de pest en de cholera. Ofwel op tijd vertrekken met een sterk verminderde samenstelling – lees: veel te korte trein – ofwel minimum een half uur vertraging met zware gevolgen voor de latere treinen op lijn 60. Men heeft voor de eerste optie gekozen. De mensen in het begin van de lijn hadden al bij al nog geluk, maar de mensen in een station halverwege, zoals in Asse, kwamen voor een onaangename verassing te staan. Ze hadden de keuze tussen opgestapeld te worden of de volgende trein nemen. De trein zat reeds overvol en er kon niemand meer bij. Voor velen werd het minimum 35 minuten wachten op de volgende trein.”

Karel Uyttersprot, N-VA-volkvertegenwoordiger: “Hopelijk gaat het niet om een structureel probleem en wordt de oorzaak van dit technisch probleem zo snel mogelijk aangepakt. Wij zullen de bevoegde minister alvast hierover ondervragen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie