Wie wordt de nieuwe Prinscarnaval in Dendermonde?

Prinscarnaval Dendermonde

Dendermonde – Het hoogtepunt van het carnaval in Dendermonde, de jaarlijkse cavalcade, vindt plaats op zondag 17 februari. Maar eerst wordt op zaterdag 26 januari een nieuwe Prinscarnaval verkozen. In sporthal Oudegem zullen Ruthger Van Damme en Gunther De Waegeneer trachten de meeste stemmen achter hun naam te krijgen.

Ruthger Van Damme groeide op in de Emiel Van Winckellaan. Zijn hobby’s zijn carnaval, muziek en sporten. “Toen ik als klein manneke die prinsenwagen zag rijden, had ik altijd al de droom om daar ooit eens op te staan. Daarom heb ik in 1998 besloten om mij aan te geven als jeugdprins, wat ik dan ook geworden ben”, zegt Ruthger. “Na vele jaren actief te zijn in het carnaval, bij carnavalgroepen Dweis en Palauzje heb ik in 2010 mijn eerste poging gewaagd om prinscarnaval te worden. Het was toen drie weken voor de verkiezing en het was eerder om van de verkiezing toch nog een strijd te maken. Ik heb op dat moment wel al wat naambekendheid gekregen en veel mensen leren kennen. Vorig jaar tijdens carnaval begon het opnieuw te kriebelen. Daarom heb ik besloten om mij terug aan te geven, maar deze keer als een echte kandidaat.”

Gunther De Waegeneer woont op het Keur. “Mijn hobby is natuurlijk carnaval”, zegt hij. “Ik heb meegeholpen in het campagneteam van Brigitte in 2010 en Iany in 2011. Zo heb ik de smaak te pakken gekregen en nu ga ik mijn kans wagen om zelf de titel binnen te halen”. Gunther is sinds 2006 lid van Centrum België en sinds 2007 van DKV De Jimmyniekes.

Meer informatie: www.carnavaldendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord