Search

N-VA niet te spreken over werken op oud-kerkhof van Oudegem

Oudegem – N-VA gemeenteraadslid Tomas Roggeman kaart via een mededeling aan dat de bouwwerken op het oud-kerkhof in Oudegem met weinig respect voor de overledenen gebeuren. “Graafmachines haalden deze week vele menselijke botten en schedels naar boven. Het terrein ligt bezaaid met menselijke resten”, laat hij weten.

“Het perceel werd niet ontknekeld en de overschotten worden niet geborgen. Minder respect voor de overledenen is nauwelijks denkbaar. Schedels liggen voor het oprapen. Tientallen menselijke knoken, wervels en ribben steken uit een hoop aarde die terrein een luguber aanzicht geeft. Het oude scoutsplein in de Varenbergstraat deed tot de jaren ’70 dienst als kerkhof. Nu wordt het terrein afgegraven om plaats te maken voor sociale woningen. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Volkswelzijn, de eigenaar en bouwheer, heeft nagelaten om dit perceel te ontknekelen zoals het hoort. We vragen dat schepen Carine Verhelst als voorzitter van Volkswelzijn optreedt om deze pijnlijke situatie te verhelpen.”

Walter Deygers, fractieleider voor N-VA in de gemeenteraad: “Vooral vanuit menselijk oogpunt is dit triest. De meeste Oudegemnaars hadden hier familie liggen. Vele mensen van middelbare leeftijd hebben hier hun ouders of grootouders begraven. Hoe is het mogelijk dat hun stoffelijke overschotten op deze manier bij elkaar geveegd werden?”

N-VA stelt “voor dat Volkswelzijn de rest van het terrein alsnog ontknekelt”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie