Zoek

Oud-stadsgenote leidt koor voor mensen met dementie

Elke Poppe, oud-studente aan de Dendermondse Academie Muziek Woord en Dans, leidt het Brugse Fotonkoor, een koor voor mensen met dementie. Vorige maand bracht Foton, het expertisecentrum voor dementie in Brugge, de cd ‘Je Liefde Nog’ uit waarin zijzelf, het koor en de poëzie van Herman Leys centraal staan. De opbrengst van de cd gaat integraal naar het goede doel.

“Het prille idee van de cd werd aarzelend uitgesproken eind september. De beslissing viel halfweg oktober, de realisatie vond enkele weken later plaats. Op korte tijd werden professionele, bekwame muzikanten, opnametechnici en grafisch ontwerpers bereid gevonden om hun tijd, muzikaliteit, kunstzinnigheid en vakmanschap gratis en vrijwillig ten dienste te stellen van deze droom”, meldt de organisatie.

De cd kwam uitgebreid aan bod tijdens ‘Music For Life’ van Studio Brussel dat in het teken stond van dementie. Ook de stad Brugge droeg haar steentje bij. In die week had namelijk de persvoorstelling van de cd plaats met heel wat entertainment, het live optreden van het koor en de muzikanten. Ook woordkunstenares Leen Persyn gaf een benefiet. Het was een succes.

Meer informatie: www.familiezorg-wvl.be of bel 052 21 56 78.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie