Search

Stad activeert strooiplan bij hevige sneeuwval vanavond

Dendermonde – Het stadsbestuur heeft voorzorgsmaatregelen in verband met de verwachte sneeuwval vannacht.

“Onze strooidienst is paraat om vanaf 20 uur uit te rukken voor fase 1 en 2. Dit betekent dat de gemeentewegen in het stadscentrum, de gemeentelijke fietspaden, alsook de hoofdwegen, belangrijke verbindingswegen, busbanen, school- en rusthuisomgevingen in de deelgemeenten zullen gestrooid worden. Gewone woonstraten en wijken worden in deze fase niet gestrooid. Er wordt echter wel voor gezorgd dat de afstand tot de gestrooide wegen max. 200 m bedraagt”, laat woordvoerder Elke Merckx weten.

“De gewestwegen, bruggen, gewestelijke fietspaden en spoorwegovergangen worden in principe niet gestrooid door de stadsdiensten; hiervoor is het Vlaamse gewest verantwoordelijk.”

“Slechts bij aanhoudend winterweer zal de stad àlle wegen strooien, voor zover ze toegankelijk zijn voor de strooiwagens. De motivatie om de winterdienst op deze wijze te organiseren kan worden gevonden in het evenwicht dat de stad nastreeft inzake veiligheid, milieubelasting, kostprijs van strooizout en pekel, personeelskosten, impact op het rioolstelsel, impact op de zuiveringscapaciteit van het waterzuiveringstation, impact op het wegdek en de verhardingen, behoud van winterpret voor de jeugd en het lage rendement van het strooien op weinig bereden wegen.”

De stad wijst erop dat iedere bewoner of de eigenaar indien een huis onbewoond is, verplicht is om het voetpad voor zijn woning sneeuw- en ijsvrij te houden.

Meer informatie: 052 25 80 70.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie