Dansende reuzen op inhuldigingsfeest burgemeester Buyse

Burgemeester Piet Buyse
Burgemeester Piet Buyse wordt begroet door schepen Leen Dierick

Schepen Leen Dierick
Schepen Leen Dierick houdt huldetoespraak op de Grote Markt

Dendermonde – De nieuwjaarsreceptie, die de stad deze namiddag aan zijn inwoners aanbood, kreeg dit jaar een extra feestelijk tintje met de inhuldiging van burgemeester Piet Buyse (cd&v).

“Het is misschien wat raar om nu pas een officiële inhuldiging van de burgemeester te houden, want hij heeft al zes jaar de stad bestuurd”, stak schepen Leen Dierick van wal. “Bij zijn intrede zes jaar geleden was het er eigenlijk niet van gekomen. Maar nu met zo’n ongelofelijke herverkiezing, nog nooit eerder haalde iemand zoveel voorkeurstemmen in Dendermonde, vonden we het hoog tijd geworden was om er een feest van te maken”.

Het evenement werd in het grootste geheim door een interne werkgroep met politici en stadsambtenaren voorbereid. Voor de uitwerking werd zoveel mogelijk een beroep gedaan op inwoners van de stad, en die waren niet moeilijk te overtuigen om deel te nemen.

Leen Dierick: “We hebben ervoor gekozen om er een echt volksfeest van te maken, geen academische zitting op het stadhuis of een feestje voor een select publiek, maar wel een feest waarop elke Dendermondenaar welkom is.”

Burgemeester Piet Buyse en zijn echtgenote maakten iets na 16 uur hun entree op de Grote Markt in een oldtimerbrandweerwagen. Het koppel liep door een erehaag van pijnders naar hun plaats. Intussen hadden zich honderden Dendermondenaren op de markt verzameld.

Na de huldetoespraak van eerste schepen Leen Dierick beet The Father, The Son And The Holy Simon de spits af. Het trio bracht een sterke eigen versie van het Beatlesnummer ‘Come Together’ gevolgd door het nummer ‘Take My Hand’.

Daarna volgden optredens van sopraan Griet De Geyter en Filip Martens, Dansateljee, ShaMoDo It, en de Jeggpap Jazzband afgewisseld met videoboodschappen van bekende en minder bekende Dendermondenaren en mensen van buiten Dendermonde.

Net voor de apotheose kreeg burgemeester Buyse een bijzonder aandenken overhandigd. Het stadsbestuur koos voor een reeks moderne foto’s die op verschillende plaatsen in Dendermonde werden gemaakt door de Dendermondse fotograaf Aslambek Uzuev. Na de toespraak van de burgemeester zelf waarin hij iedereen bedankte, dansten tot slot de Dendermondse Gildereuzen op de muziek van de Ros Beiaardharmonie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

3 reacties

  1. Zou de burgemeester heel die vertoning niet gênant gevonden hebben? Hij is burgemeester van een provinciestadje… ’t is niet dat hij een kankermedicijn heeft ontwikkeld of zo… 🙂

  2. Als oud dendermondenaar, wegens werk hier weg van 71, verbijsterd over de zo te lezen veranderde mentaliteit van mijn ex-stadsgenoten. Ik vertok daar met de wetenschap dat wij met zijn allen, afgezien van de ros beiaard en reuzen gekte, vrij nuchtere en zelfs kritische bewoners waren die het zouden verdommen om zich te lenen voor euforie. Wij keerden zelfs ooit de zot van pretentie zijnde koning van frankrijk Lodewijk XIV terug naar huis. Er is dus blijkbaar heel wat veranderd, nu haalt men dus de burgemeester, die ik door nog bekenden in de stad steeds als een diknekkige gloriestreber hoor noemen, slijmballig binnen. Had men daarvoor niet beter gewacht tot het karnaval was.

  3. Toch een beetje overroepen vind ik allemaal. Hij is wel herverkozen maar hij blijft toch maar gewoon een burgemeester van een klein stadje. Ik denk dat het koninklijk bezoek van een paar jaar geleden zelfs minder show meebracht dan die receptie.

Geef een antwoord