“Verbod om ijs te betreden blijft gelden”

Dendermonde – De brandweer onderzocht deze voormiddag – vrijdag 25 januari – op diverse plaatsen de toestand van het ijs. “Men heeft vastgesteld dat de ijsdikte erg varieert, zelfs binnen een zelfde waterpartij. Het ijs blijkt bovendien van minderwaardige kwaliteit te zijn, onder andere door de isolerende sneeuwlaag die erop ligt en door de lichte dooi van de afgelopen dagen. De brandweer definieert de toestand als onveilig”, aldus woordvoerder Elke Merckx. “Burgemeester Piet Buyse heeft daarom beslist om het ijswandelen en ijsschaatsen op het grondgebied van de stad te verbieden. Hij rekent op ieders burgerzin om dit verbod na te leven.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord