Zoek

Volleybalclub Oudegem wint de beker!

Oudegem/Antwerpen – VC Oudegem won deze namiddag in Scooore Cup FinalsVolleybal in de Antwerpse Lotto Arena van Asterix Kieldrecht. De club had vier sets nodig om de felbegeerde beker te bemachtigen. De ontlading na het laatste winnende punt was zowel bij de spelers als bij de supporters enorm groot. VC Oudegem zet met deze overwinning een punt achter een bijzonder geslaagde campagne.

De omstandigheden waarin de wedstrijd werd aangevat waren fenomenaal. Een kolkende sfeer en meer dan 600 meegereisde supporters zorgden voor een uitzinnige sfeer. De speelsters van VC Oudegem leken bij aanvang even onder de indruk van de omstandigheden, maar herpakten zich vrij snel.

Kieldrecht leek bij de aanvang iets efficiënter, maar de dames van coach Koulberg ging voor elke bal, wat van het begin al enkele prachtige rally’s opleverde. Het was van bij de start duidelijk dat het een bikkelharde wedstrijd zou worden.

Oudegem kon halfweg de wedstrijd het laken meer en meer naar zich toetrekken en bouwde een 4-punten voorsprong uit (12-16). Het was duidelijk niet van plan deze uit handen te geven.

Dankzij de servicedruk van Céline Van Gestel kon Kieldrecht terug komen tot 19-19. Oudegem kon in deze eerste set rekenen op Lore Gillis en Fien Callens aan het net, waardoor Oudegem het voordeel kon blijven naar zich toe trekken. Het slot van de eerste set was met vijf setballen waanzinnig. Het was uiteindelijk Asterix Kieldrecht die haar tweede opeenvolgende setbal kon benutten en de set binnenhaalde met 29-27.

Oudegem greep Kieldrecht in de tweede set onmiddellijk naar de keel. De finaledebutant stond al snel op een 1-4 voorsprong, maar Kieldrecht kwam terug en ging net als in de eerste set met een 8-7 de eerste time-out in. Oudegem probeerde de druk aan te houden, maar Kieldrecht bleef haar lichte voorsprong stevig verdedigen en tot 18-16 lukte dat. Maar opnieuw straalde Oudegem van strijd- en vechtlust en vocht het naar een 20-22 voorsprong.

Trainer Vande Broek van Kieldrecht was er duidelijk niet gerust in. Ook de Oudegemse coach had soms meer weg van een wandelende ijsbeer. Oudegem kon dit keer zijn voorsprong vasthouden en de wedstrijd kon opnieuw beginnen. Knappe setwinst (20-25) van de Aaghemse dames, waarbij de eerste setbal dit keer de goede was.

Oudegem ging verder op haar elan en spurtte naar een 4-11 voorsprong bij het begin van de derde set. De spanning was te snijden en ook de scheidsrechters stonden duidelijk onder druk. Het was echter Kieldrecht die de rol loste en Oudegem raakte overtuigd van zijn kunnen.

Bij Kieldrecht waren de aanwezige supporters in de Lotto Arena stilgevallen en dat straalde zich duidelijk ook af op de speelsters. Het was Jasmien Biebauw met een mooie servicedruk die Oudegem naar een eerste setbal bracht (13-24). Kieldrecht kon er drie neutraliseren, maar de vierde was duidelijk de goede voor VC Oudegem: 16-25.

De vierde set beloofde een echte thriller te worden. Oudegem was nog 25 punten verwijderd van de champagne, maar Kieldrecht wou die kurken duidelijk zo lang mogelijk op de flessen houden. Zou de finaledebutant opgewassen zijn tegen de immense druk en kon het nog één set gefocust blijven?

Met een 8-7 voorsprong ging Kieldrecht alvast de eerste time-out in. Het was ploegkapitein Ans Devreese, die met een mooie opslagreeks Oudegem opnieuw langs zij bracht (14-14). Sterkhouder Lore Gillis had echter verzorging nodig en Kieldrecht had opnieuw een kleine puntenkloof halfweg set.

Iedereen vroeg zich af of de 18-18 gelijkstand het kantelpunt zou worden in deze set en mogelijk de wedstrijd zou kunnen beslissen. Oudegem stevende af op haar eerste Beker met 21-23, maar Kieldrecht bleef vechten voor elke bal. Oudegem bleek echter te sterk en won de laatste set met 23-25.

Lore Gillis van Volleybalclub Oudegem werd na de wedstrijd nog uitgeroepen tot ‘vrouw van de match’.

(wedstrijdverslag: Wouter Rogiers van VC Oudegem)