Muziek beluisteren met Hilde Pien

Dendermonde – Musicologe Hilde Pien praat op dinsdag 26 februari om 20 uur in de Reynoutzaal van het stadhuis over “De Klank van de Nacht”.

De nacht als toevluchtsoord, de nacht als ruimte voor meditatie, de nacht als angstaanjagende onzekerheid, de nacht als liefdeshaven, … Wanneer het daglicht verdwijnt, opent zich een nieuwe wereld. Een wereld waar denken vervangen wordt door voelen, waar horen het wint van zien, waar hopen de plaats inneemt van weten.

Geen wonder dat doorheen de gehele muziekgeschiedenis de nacht de inspiratiebron bij uitstek is van componisten. De gregoriaanse metten in de duistere romaanse abdijen, de serenades onder het raam van de geliefde, de nocturnes van de eenzame romanticus.

De maannacht als toevluchtsoord, de duisternis als symbool van het onderbewuste, … Kortom: Eine kleine Nachtmusik met variaties op het thema!

Deze activiteit is een initiatief van Davidsfonds Dendermonde. De toegang bedraagt 4 euro (leden) en 6 euro (niet-leden).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord