Search

“Stationsparking moet worden verbeterd”

Dendermonde – De stationsparking moet dringend worden aangepakt, vindt volksvertegenwoordiger en eerste schepen Leen Dierick. “Er doen zich momenteel een aantal problemen voor die toch best op korte termijn worden opgelost. Bij regenweer heeft de parking van het station te lijden onder grote plassen. De plassen zijn van zo’n omvang dat verschillende parkeerplaatsen onbereikbaar zijn en de pendelaars uitsluitend met doorweekte schoenen hun wagen kunnen bereiken.”

Dit probleem zorgt voor een tekort aan parkeerplaatsen. Zeker nu meer mensen met de auto naar het station komen. Leen Dierick: “Door het schrappen van een aantal verbindingen met het Waasland, komen bovendien, en dat is begrijpelijk, steeds meer mensen met de auto van het Waasland naar Dendermonde.”

Bovendien wordt volgens Leen Dierick nogal chaotisch geparkeerd op het terrein door een gebrekkige aanduiding van de parkeervakken.

“Al deze auto’s moeten dan ook een parkeerplaats vinden op de stationsparking. De parking is op zich groot genoeg, maar er zijn niet overal parkeervakken aangeduid, waardoor er vaak chaotisch wordt geparkeerd. De parking zou geoptimaliseerd kunnen worden door er extra belijningen aan te brengen zodat er ordelijker kan geparkeerd worden. Ook de verlichting zou een stuk beter kunnen op de parking van Dendermonde”.

Leen Dierick kaartte deze problematiek aan bij minister Labille.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Het “wildparkeren” op de parking moet inderdaad zeer dringend aangepakt worden, vaak staat men zo geparkeerd dat er nauwelijks een andere wagen kan passeren.

    Volgens mij kan ook best eens bekeken worden of een andere indeling niet geschikter is voor het parkeren. Vrije plaatsen dicht bij het perron zijn niet zichtbaar vanop de inrij.

    Misschien ook eens nadenken over een extra in- of uitgang? tijdens piekmomenten staat een file over de hele parking.

Geef een reactie