Search

Toneelkring Wij repeteert voor laatste productie dit seizoen

Lebbeke – Toneelkring Wij brengt met het stuk ‘Karel en Karoline’ in april en mei een liefdesdrama. De repetities voor de laatste productie van dit seizoen zijn volop aan de gang. De première vindt plaats op 27 april.

Danny Cobbaut bewerkte de klassieker ‘Kasimir en Karoline’ van Odon Von Horvath tot een hedendaagse voorstelling. In dit volksstuk uit 1932 verpakte de Hongaars-Duitse schrijver Ödön von Horváth zijn scherpe maatschappijkritiek in een treurig liefdesverhaal. Hijzelf sprak van “een ballade vol stil verdriet, verzacht door humor”.

De werkloze chauffeur Kasimir en zijn verloofde Karoline bevinden zich op de kermis. Karolines zucht naar plezier is zo groot dat zij Kasimir alleen laat met het verdriet om zijn ontslag.

Danny Cobbaut, geïnspireerd door de huidige banken- en economische crisis, bewerkte dit schitterend stuk tot een hedendaags liefdesdrama waarin het steeds groter wordend verschil tussen rijk en arm aan de kaak wordt gesteld.

Op het podium komen Jan Jacob, Karolien Van Der Borght, Geert Van Den Bergh, Annelies Moeyersoon, Marc Leboeuf, Peter Biesemans, Hilde Biesemans, Annelien Van Kerckhove, Kim Matthijs en René Bertrand.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie