Zoek

VTI Dendermonde scoort met rookgaswarmtewisselaar

Dendermonde – De leerlingen van het 7de jaar Verwarmingsinstallaties (VI) van het VTI Dendermonde namen deel aan De Klimaatfiksers, een wedstrijd in het kader van de dikke truiendag, en kaapten met hun project de eerste prijs weg.

De leerlingen ontwikkelden een ‘rookgaswarmtewisselaar’. “Die kan sanitair koud water gedeeltelijk opwarmen, voorverwarmen, zonder gebruik te maken van elektriciteit, fossiele brandstoffen, zonne-energie of windenergie”, vertelt Linda Van Meersche van VTI Dendermonde.

“De rookgaswarmtewisselaar probeert nog meer warmte te recupereren uit rookgassen dan tot nu toe gebeurt in een condenserende cv ketel en dit met een onderdeel dat je op een bestaande condenserende ketel kan bijplaatsen”.

Linda Van Meersche: “Onze leerlingen waren heel trots toen ze te horen kregen dat ze de finale gehaald hadden. 7 VI behoorde tot de 3 laureaten die hun project mochten voorstellen aan de jury. En dus trokken ze op dikke truiendag naar het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid in Brussel. Na een lange beraadslaging besloot de jury dat de ‘rookgaswarmtewisselaar’ uitgeroepen werd tot winnaar.”

De jury had lovende commentaar. “Hopelijk vinden we dit project binnen een tiental jaar terug in elke huishoudinstallatie”, aldus de jury.

Iedereen kan de rookgaswarmtewisselaar komen bezichtigen op de open schooldag van VTI Dendermonde op zondag 5 mei.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie