Zoek

Jan Pauwels nieuwe voorzitter CD&V Dendermonde

Dendermonde – Deze voormiddag werd Jan Pauwels (38) met 96 % van de uitgebrachte stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V Dendermonde. Rony Tackaert uit Sint-Gillis behaalde 4 % van de stemmen.

Jan Pauwels is een gedoctoreerd germanist die verbonden is aan de Koninklijke Bibliotheek. Al vijf jaar is hij actief in de Wetstraat als woordvoerder van staatssecretarissen Etienne Schouppe en Servais Verherstraeten.

Hij bekleedde vanaf 1998 verschillende functies in het lokale CD&V-bestuur en kent de afdeling van binnenuit. Hij is tevens bestuurder en ondervoorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dendermondse Volkswoningen.

“CD&V is met 40% van de stemmen en 16 van de 35 zetels in de gemeenteraad de sterkste politieke formatie in de stad. De werking van de afdeling moet nu dit prachtige verkiezingsresultaat consolideren. Bovendien vinden er in het voorjaar van 2014 verkiezingen plaats voor het Europees, Vlaams en federaal parlement, waar CD&V-Dendermonde opnieuw een prominente rol wil spelen”, zei Jan Pauwels in zijn eerste toespraak als voorzitter.

Uittredend voorzitter Ivan Cobbaut blijft een spilfiguur van CD&V-Dendermonde. Hij wordt secretaris van de afdeling en bestuurder van de sociale kredietmaatschappij in Baasrode. Ivan Cobbaut: “Ik ben zeer tevreden met de verkiezing van Jan. Samen gaan we de komende jaren trachten om het succes van de plaatselijke CD&V-afdeling te bevestigen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie