Zoek

Minister Bourgeois ruimt obstakel voor herwaardering stationsbuurt uit de weg

Dendermonde – Minister Bourgeois bekrachtigde de wijziging van de klassering van een gedeelte van het stadspark, het deel aan de kant van het station. “Dit stukje is dus eigenlijk gedeklasseerd”, laat Vlaams volksvertegenwoordiger Marius Meremans weten. “Dit was nodig opdat de herwaardering van de gehele stationsomgeving kan plaatsvinden. Zo komt er een nieuw station , een ondergrondse parking die rechtstreeks toegankelijk zal zijn vanaf de Leopoldlaan en een betere mobiliteitsontsluiting voor fietsers, voetgangers , auto’s én openbaar vervoer.”


“We hebben dit altijd gesteund omdat het station een grote troef is voor onze stad. In het plan zal het oude beschermde stationsgebouw dat er nu wat verwaarloosd bijligt en niet toegankelijk is, opgefrist worden én een centrale plaats innemen met een groene ruimte die moet uitnodigen tot flaneren, rusten en spelen.”

“Deze ontwikkeling zal ook een terugverdieneffect hebben”, stelt Marius Meremans. “Er zullen ook mogelijkheden voorzien worden tot bebouwing langsheen de Sint-Gillislaan, waarbij kantoorruimte vrijkomt, een veelgestelde vraag die we nu niet kunnen beantwoorden.”

De verkeersstroom aan het rondpunt zal veiliger worden en dat is vooral in het voordeel van de fietsende scholieren.

Meremans: “De ondergrondse parking en de ontwikkeling van de stationsbuurt zal de pendelaar of de bezoeker naar ons winkelhart leiden; met andere worden het moet het winkelen in het centrum bevorderen. Er is dus geen sprake van een concurrerend winkelcentrum, wel integendeel. Het werk moet nu starten, en een Ruimtelijk Uitvoerings Plan zal nu verder bepalen hoe één en ander zal geregeld worden. We begrijpen dat er koudwatervrees is bij een deel van de bevolking, daarom roepen we het stadsbestuur op om de plannen volop te communiceren. Het nieuwe project wordt geen betonvlakte maar er is een duidelijke visie met oog voor groen , aandacht voor veiligheid en vooral voor het comfort van de reiziger én de toerist. Vorig jaar hebben we de herdenking gevierd van de eerste trein in Dendermonde, nu moet ons station de 21ste eeuw binnen – een trein die we niet mogen missen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie