Serviceclub kan dankzij succesvolle eendjesrace meer goede doelen steunen

Dendermonde – De eendjesrace van Kiwanis Dendermonde is op paaszaterdag 30 maart aan zijn vierde editie toe. Opnieuw worden duizenden kleine eendjes in de Oude Dender gedropt en wint de sponsor van het eendje dat als eerste over de eindstreep dobbert een auto.

De opbrengst van de actie gaat naar verschillende goede doelen. “De eerste keer kwamen we net uit de kosten, maar de daaropvolgende edities van onze eendjesrace waren een groot succes. Vorig jaar werd 12.500 euro verdeeld over verschillende sociale projecten. Dit jaar zullen we voor de eerste keer zelfs meer goede doelen kunnen steunen”, vertelt Piet Pauwels, voorzitter van de feestcommissie van Kiwanis.

Naast de populaire eendjesrace op de Oude Dender achter het stadhuis organiseert Kiwanis op 30 maart ook een paaseitjesworp op de Grote Markt. Er is ook kinderanimatie voorzien, een optreden van de kinderband Jeuk en de volwassenen kunnen opnieuw een glaasje drinken aan de champagnebar.

Nieuw dit jaar is dat de gesponsorde eendjes vanaf vrijdag 22 maart – een week voor de eendjesrace – in de benedenzaal van het stadhuis zullen worden tentoongesteld. “Er was vorige keer heel wat belangstelling voor onze Very Important Ducks maar als ze eenmaal in het water liggen kan je ze nog maar moeilijk bewonderen. Als ze uit het water komen, hebben ze meestal ook al heel wat van hun pluimen verloren. Daarom hebben we besloten om een expositie te organiseren zodat iedereen de gepimpte eendjes rustig kan bekijken”, aldus de organisatie. Bedrijven en zelfstandige ondernemers kunnen nog steeds een VID sponsoren. Op de website staat hierover meer informatie.

Dubbele winstkansen dit jaar

Er is nog meer goed nieuws. Als je een eendje sponsort door een lotje te kopen, heb je dit jaar twee kansen om te winnen. “De prijs van een lotje blijft 5 euro, maar we verdubbelen de winstkansen”, vertelt Piet Pauwels. “Op die manier hopen we nog meer lootjes aan de man te kunnen brengen”.

Straatnaamborden te koop

Kiwanis Dendermonde heeft naast de vierde editie van de eendjesrace nog een andere bijzondere geldinzamelactie in petto. Onlangs werden in Dendermonde alle straatnaamborden vervangen en Kiwanis krijgt van de stad de kans om de oude straatnaamborden te veilen voor het goede doel. De verkoop vindt online plaats. De honderd meest waardevolle straatnaam borden zullen op zondag 5 mei om 11 uur op de Grote Markt worden geveild door deurwaarder Pierre De Mey. De opbrengst van deze unieke actie gaat eveneens naar het goede doel. Meer informatie over de verkoop van de straatnaamborden kan je bekomen tijdens de eendjesrace op 30 maart.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

  1. Namens Kinderfonds De Tondeldoos en alle andere organisaties die zich inzetten voor de medemens, kan ik dit alleen maar toejuichen. Proficiat jongens, goe bezig! We zullen trouwens met onze gezinnen talrijk aanwezig zijn. Tot dan

Geef een antwoord