Stad draagt zaal Scaldis over aan provinciebestuur

Baasrode – Op 21 november vorig jaar besliste de gemeenteraad om de gewezen parochiezaal Scaldis te verkopen aan het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. De zaal aan de Sint-Ursmarusstraat 129 was ooit een begrip in het uitgangsleven in en rond Baasrode. Ze werd in 2004 aangekocht door de stad met de bedoeling er een polyvalente ruimte uit te bouwen op de site van de vroegere Scheepswerven te Baasrode.

Omwille van de ambitie van het Oost-Vlaamse provinciebestuur, grotendeels eigenaar van de Scheepswerven Baasrode, om de site van het Scheepvaartmuseum te transformeren tot provinciaal Erfgoeddepot voor het Varend Erfgoed, was het logisch om de zaal Scaldis over te dragen aan het provinciebestuur. Deze overdracht zal plaatsvinden op vrijdag 15 maart.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord