Help Peter padden oversteken!

Natuurvriend en penningmeester van Curieus Dendermonde, Peter Van de Vyver, zorgt ook dit jaar voor een veilige overtocht van de padden die Dendermonde nog rijk is. “Sinds enige jaren stelt men vast dat vanuit de moerassige weilanden aan de voorkant van de Killeweg de padden naar de poelen en vijvers aan de achterzijde trekken. En dit niet zonder gevaar. Veel padden sneuvelen namelijk bij het oversteken op het wegdek. Twee jaar geleden telde ik ruim 300 padden, vorig jaar waren er slechts 100. Vermoedelijk door de hevige en late winterprik”, aldus Peter.

De laatste twee dagen, telde hij er al 106. Peter verwacht de komende dagen echter minder padden door de voorspelde koude prik. Peter Van de Vyver die vanuit de socio-culturele vereniging Curieus Dendermonde zal deelnemen aan de stedelijke leefmilieuraad zal in samenwerking met de groendienst van de stad, de trek van de padden opvolgen. In de straat komt alvast een waarschuwingsbord. De paddentrek doet zich telkens voor tussen valavond en middernacht en duurt meestal 2 tot 3 weken.

Via een brief aan de bewoners roept hij op om actief mee te werken door de padden over te zetten of de padden af te zetten in een box aan zijn huis in de Killeweg 13 in Dendermonde. Hij zorgt er dan vervolgens voor dat de padden veilig worden overgezet. Hij roept ook op om aan hem te melden als je een pad een handje geholpen hebt via vandevyver.peter@gmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord