Zoek

Leerlingen oefenen Frans met de Eiffeltoren op de achtergrond

Dendermonde – Op vrijdag 8 maart zijn de leerlingen van het vijfde jaar aan het Koninklijk Atheneum Dendermonde een dag naar Parijs gegaan om daar de Franse taal in de praktijk te oefenen en om de architectuur van de Franse hoofdstad te bewonderen. Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze Parijs bezochten: een stad vlakbij en toch zo anders.

Montmartre, Place du Tertre en de metro

Na enkele uren in de bus mochten de leerlingen hun benen strekken tijdens een ochtendwandelingetje op de trappen van de Montmartre. Zo kregen ze meteen de Sacré-Coeur, één van de bekendste gebouwen in Parijs, te zien en eveneens een uitzicht over de stad. Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze de Franse hoofdstad te zien kregen. Via het pittoreske Place du Tertre daalde de groep de trappen af door kleine straatjes om de metro te nemen naar Place de la Concorde.

Van Place de la Concorde naar Beaubourg: de leerlingen gidsen zelf

In kleine groepen onder begeleiding van een leerkracht maakten de leerlingen kennis met de grotere pleinen en straten van Parijs. De leerlingen uit de moderne talen ontpopten zich tot gids en gaven in het Frans uitleg aan de andere leerlingen over de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg (o.a. Place de la Concorde, les Jardins des Tuileries, le Musée du Louvre, le Palais Royal, le Centre Pompidou). Zo ondervonden de leerlingen dat gidsen ter plekke een heel andere ervaring is dan een spreekbeurt in de klas.

Île de la Cité

Na een lunchpauze ontdekten de vijfdejaars de buurt van de Nôtre Dame. In kleine groepjes voerden ze een opdracht uit met fotografie en interviews waarover ze de volgende les Frans in de klas verslag zullen uitbrengen. Zo kreeg elke leerling de kans Frans te spreken met een Parijzenaar en antwoorden te vinden op hun vele vragen.

Boottocht en Eiffeltoren

De dag werd afgesloten door een boottocht op de Seine met uitleg over de architecturale bezienswaardigheden. Na het vele stappen konden de leerlingen zo op een ontspannende manier de schoonheid van de stad verder bewonderen. Daarna gingen ze nog even picknicken onder de Eiffeltoren bij valavond en dan terug de bus op richting Dendermonde. Toen de Arc de Triomphe in zicht kwam begonnen de leerlingen op de bus spontaan te zingen “Au Champs Elysées…”

(tekst: Sarah Laureys, leerkracht Frans/Spaans; foto: Soraya Saerens)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie