Nacht van de Geschiedenis in het teken uitstervende beroepen

Dendermonde – De Nacht van de Geschiedenis is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle evenementen van het Davidsfonds. Op dinsdag 19 maart vindt een nieuwe editie plaats en dit keer is het thema: de vakman en vakvrouw.

De klemtoon dit jaar ligt op beroepen die stilaan met uitsterven bedreigd zijn en niet zelden verbonden zijn met een generatieverhaal. Tegelijkertijd kennen deze beroepen een boeiende geschiedenis en blijven ze bestaan door vakkennis en creativiteit.

In Dendermonde gaat men op ontdekking in de wereld van leder en goud in de ateliers van Jumeaux Maroquinerie in de Bogaerdstraat 1. Nicolas en Philippe Ledegen zijn de drijvende krachten achter het atelier Jumeaux. Ze hebben jaren ervaring opgedaan bij Delvaux. Nu zijn ze de ontwerpers van luxueuze handtassen en verfijnde accessoires, gemaakt uit de prachtigste ledersoorten.

Men bezoekt ook edelsmid Anne-Marie De Beul in de Sinte-Christianastraat 3. Zij schildert en ontwerpt juwelen. Ze volgde een opleiding juwelenontwerp en edelsmeedkunst aan het Hoger Instituut te Antwerpen en aan de Academie in Dendermonde.

Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf dus tijdig in bij Martine De Bruyne : debruyne.martine1@skynet.be of 0474 571 335. De kostprijs bedraagt 10 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord