Zoek

Feestelijke opening dorpsplein in Baasrode

Vandaag is in Baasrode het nieuwe dorpsplein officieel geopend. Rond 10u deze ochtend knipte burgemeester Piet Buyse samen met schepenen Leen Dierick en François de Bleser het lint door. Ook het carnavalscommitee en het orkest van Baasrode waren aanwezig. Met het nieuwe dorpsplein in Baasrode heeft men vooral rekening gehouden met de veiligheid in het verkeer.

Burgemeester Piet Buyse was erg opgetogen met de opening van het nieuwe dorpsplein. “Ik geloof sterk in de vernieuwing van Baasrode en dit dorpsplein. Het is ook een grote eer om het dorpsplein te kunnen openen.” De burgemeester bedankte ook nog alle inwoners voor de medewerking en het begrip die de inwoners gehad hebben. De bewoners zelf zijn ook tevreden over het plein en vinden het een pak mooier in vergelijking met het vorige plein.

Snelle afwerking

De plannen en de werkelijke creatie van het nieuwe dorpsplein ging eigenlijk vrij snel. In 3 jaar tijd waren zowel de plannen als de afwerking van het hele plein gerealiseerd. “ Dit heb ik nog nooit gezien”, zei schepen Leen Dierick. In de toekomst komen er op het dorpsplein langs de kant van de scheepswerfstraat ook nog glazen windschermen waarop oude foto’s van Baasrode getoond zullen worden. Na de officiële opening van het dorpsplein was er nog een kleine receptie en kon je genieten van een glaasje champagne.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie