Search

Anderstalige cursisten vieren tiende jaargang van eigen magazine

Dendermonde – CVO Leerstad Volwassenenonderwijs publiceerde in 2003 de allereerste editie van Het Regenboogje, het jaarlijks krantje gemaakt door de anderstalige cursisten van het centrum. “Nu zijn we aan de tiende editie toe en daar is Leerstad trots op. Alle leerkrachten mochten vrijdag 22 maart tien kaarsen op de feesttaart uitblazen”, aldus Manuela De Plucker, Adjunct-directeur.

“In het begin was er zelfs geen naam. De toenmalige eindredacteur, Wim Baert, deed een warme oproep. Het werd niet ‘Onder de zon’ of ‘Wist u dat?’ maar de cursisten kozen voor de veelzeggende titel ‘Het Regenboogje’, symbool voor een kleurrijke verbroedering van ontelbare nationaliteiten in de cursussen Nederlands.”

Trajectbegeleider en huidig eindredacteur Tom Baetens vertelt: “Alle cursisten werken mee, oud en jong, man en vrouw, van Lokeren, Hamme, Zele en Dendermonde, alle nationaliteiten. Het Regenboogje is echt zijn naam waardig.”

De leerkrachten zijn nu volop aan het nadenken hoe ze de lay-out van het oude Regenboogje kunnen opfrissen. Tom onthult: “Mogelijk komt er ook een digitale versie, wie weet? Maar we stoppen zeker niet, we tekenen voor nog extra 10 jaar nieuws van en voor onze cursisten Nederlands.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie