Vierde editie van Paashappening

Dendermonde – Kiwanis Dendermonde heeft vandaag voor het vierde jaar op rij zijn Paashappening gehouden. Het slot van deze dag is de bekende eendjesrace voor de handelaarszaken met hun grote VIP ducks maar ook de inwoners van Dendermonde konden een eendje kopen met als hoofdprijs een nieuwe Citroën C1. Vooraf was er nog de paaseierenworp en een optreden van de groep ‘Jeuk’ speciaal voor de kinderen.

Omstreeks twee uur begon de Paashappening op de grote markt van Dendermonde. De jongste inwoners konden daar luisteren naar een optreden van ‘Jeuk’. Om drie uur was het dan tijd voor de paaseierenworp. Van boven uit smeten enkele personen ballonnen met daaraan paaseieren naar beneden. De kinderen mochten proberen zoveel mogelijk eieren te pakken te krijgen.

Daarna was het tijd om zich in grote getale rond de Dender te verzamelen om de bekende eendjesrace mee te maken en hun eigen eendje aan te moedigen. Als eerste waren de grote eenden die de bedrijven kochten aan de beurt. In totaal waren er zo een 200-tal grote eenden die in het water lagen en allen streden ze om de eerste plaats. Er kan natuurlijk maar 1 winnaar zijn. Dit jaar ging de eerste prijs naar de Irish Pub aan de grote markt. Met hun gepimpte eend kwamen zij als eerste aan de finish. Ze krijgen hiervoor een waardebon die ze daarna aan een goed doel kunnen schenken.

Race voor de bewoners

Als afsluiter was er de eendjesrace voor de bewoners van Dendermonde met als hoofdprijs een Citroën C1. Vorig jaar lagen er 5.000 eendjes aan de start van de race, dit jaar deden ze heel wat beter met 7.000 eendjes. De race kwam traag op gang omdat de wind niet sterk genoeg was. Na enkele minuten kwam er heel wat meer wind opdagen en kwam er al snel een winnaar uit de bus.

Goede doel

Net zoals de andere jaren gaat de opbrengst van de verkoop van de eendjes integraal naar enkele goede doelen afkomstig uit Dendermonde. Volgend jaar vindt de paashappening voor de vijfde keer plaats en willen ze graag 10.000 kleine eendjes in het water zien liggen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord