Zoek

Slachthuis Verhelst sluit de deuren

Dendermonde – Het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw meldt op zijn website dat Slachthuis Verhelst in Dendermonde de deuren sluit.

“Afgelopen maandag zijn er voor het laatst runderen geslacht in het Slachthuis Verhelst te Dendermonde. Flanders Meat Group nam het bedrijf over in 2009 en brengt nu alle activiteiten over naar hun slachthuis in Zele. Dat was al voorzien voor medio 2011, maar rond die tijd vernielde een zware brand het slachthuis Adriaens in Velzeke. De runderen werden daarom aangevoerd bij FLMG, zowel in Zele als in Dendermonde.”

Na slachthuis Adriaens opnieuw open is, wordt die samenwerking stopgezet. “Voor de toekomst van de site liggen een aantal scenario’s op tafel, die in de loop van volgende maanden een concrete invulling moeten krijgen. Het overgrote deel van het personeel van de site in Dendermonde wordt ingeschakeld in de productie in Zele.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie