Search

Gerdi De Kimpe laureaat Dendermondse Persprijs

Dendermondse Persprijzen

Oudegem – Al meer dan dertig jaar beloont de Dendermondse Perskring een persoon of een vereniging die tijdens het jaar een mooie of opzienbare prestatie leverde in de sociaal-culturele wereld of op sportief gebied.

Dit keer zetten de lokale persmedewerkers de vereniging Middenstand Opdorp Leeft en Gerdi De Kimpe, drijvende kracht achter de vrouwenvolleybalclub VC Oudegem, in de kijker. “De prijs voor sportverdienste 2012 gaat dit jaar naar Gerdi De Kimpe uit Oudegem. Als zeventienjarige begon zij in 1978 uit passie voor deze sport met damesvolleybalclub Oudegem. Sindsdien is VC Oudegem uitgegroeid tot een van ’s lands topclubs met vorig jaar een vierde plaats in eredivisie en een ticket voor Europees volleybal. Dit seizoen veroverden zij zelfs de beker van België en dus een nieuw ticket voor Europa. En nog altijd is Gerdi De Kimpe de bezige bij die zorgt dat alles bij VC Oudegem op zijn plaats komt”, aldus de perskring.

De persprijzen van de Dendermondse Perskring werden voor het eerst in 1975 uitgereikt. Met een lijst van winnaars die indrukwekkend oogt en een goed beeld geeft van wie er gedurende die meer dan dertig jaar in de regio op het vlak van de sport, het sociale en het culturele werk heeft uitgeblonken en er baanbrekend werk verrichte. Ze vormt als het ware een lokale ‘who’s who’ op het vlak van de sport en het sociale en culturele leven. Met daarbij namen als een Raf Coppens, de Honky Tonk Jazzclub, historicus en politicus Jef Dauwe, Dr. Firmin De Brandt uit Opdorp, Symbiose, Ingeborg Marx, Patrick Van Campenhout (Chinese gevechtssporten), de Buggenhoutse kunstschilder Tuur De Rijbel en vorig jaar voetbalploeg SK Grembergen en Mariella Ost uit Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie