Oude Rijkswachtkazerne wordt nieuw Justitiehuis

Dendermonde – Het Justitiehuis in Dendermonde kampt al geruime tijd met plaatsgebrek. Op dit ogenblik is de dienst gedeeltelijk gehuisvest in de Zwarte Zusterstraat en deels in een aantal voormalige rijkswachterswoningen aan de Leopold II laan. Maar er is goed nieuws. Vorig jaar besliste de regering om de voormalige Rijkswachtkazerne aan de Leopold II-laan te verbouwen tot nieuw Justitiehuis.

De werken aan de vroegere Rijkswachtkazerne gingen op 6 mei van start. Het renovatieproject worden uitgevoerd door NV Vandenbusche uit Aalter. De kostprijs bedraagt 2.877.760,41 euro. De werken zouden tegen 31 maart moeten klaar zijn.

Schepen Leen Dierick: “Op dat ogenblik kunnen alle diensten van het Justitiehuis dan worden gegroepeerd in het gerenoveerde gebouw op de Leopold II laan. Ik dank de staatssecretaris voor deze grote investering in budgettair moeilijke tijden. Ik ben blij dat hij gehoor geeft aan mijn jarenlang aandringen op deze problematiek, die voor de justitiediensten in Dendermonde echter van groot belang is”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord