Zoek

Politie wil rijvaardigheid motorrijders aanscherpen

Dendermonde – Motorrijders zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Bovendien zijn de gevolgen van een ongeval, zelfs bij lage snelheden, vaak ernstig. Jaarlijks raken nog teveel motorrijders betrokken in een ongeval. In 2012 betreurde Dendermonde nog twee dodelijke slachtoffers. Defensief, bewust en anticiperend rijden is de boodschap.

Voor het eerst werkt de Lokale Politie Dendermonde samen met de Lokale Politie Antwerpen rond dit thema. Tijdens de Dagen Veilig Motorrijden wordt aan motorrijders een bewegwijzerd parcours doorheen de haven aangeboden, met op verschillende locaties telkens een andere rijvaardigheidsproef, waaronder trage manoeuvres, het rijden in groep en op diverse ondergronden, (dynamische) slalom en het uitvoeren van een noodstop. Alle oefeningen worden begeleid door ervaren motorrijders van de verkeerspolitie.

Wie zijn of haar rijvaardigheid en behendigheid op de motor wil testen en verbeteren, wordt op zondag 12 mei om 10 uur stipt op de parking van de Lokale Politie Dendermonde verwacht. De deelnemers rijden in groep naar Antwerpen. Deelnemen is gratis en iedereen is welkom.

Meer informatie: 052 25 12 65 of politie@dendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie