Unieke draaiorgels in Vlassenbroek

Vlassenbroek – Van donderdag 9 tot zondag 12 mei zal in Vlassenbroek een unieke collectie mechanische muziekorgels, zogenaamde draaiorgels, te bekijken en beluisteren zijn. De orgels zullen verdeeld zijn over de drie horecazaken: Taverne De Pomp, Het Ateljeeken en Huize Geertrui. De orgels zijn te beluisteren van 12 tot 19 uur.

Een aantal unieke stukken die via privé verzamelingen zijn samengekomen en laten bezoekers kennismaken met deze hoogtechnologische instrumenten. Het grootste draaiorgel is 8 meter lang en werd gemonteerd op een oplegger. De familie Ghysels, die haar unieke collectie gedurende zes maanden in de Eeuwfeestpaleizen heeft tentoongesteld, heeft veel inbreng gehad in de selectie van de getoonde draaiorgels.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie