Search

Bezoek aan Mechelen op 1 juni

Dendermonde – Zaterdag 1 juni brengt Davidsfonds Dendermonde een bezoek aan de vernieuwde Kazerne Dossin in Mechelen. De kazerne was tijdens de tweede Wereldoorlog een verzamelkamp voor joden en zigeuners. Vanuit Mechelen werden meer dan 25.000 mensen op treinen richting Auschwitz-Birkenau gezet en daar vermoord.

In 2012 opende het nieuw Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum Kazerne Dossin, ontworpen door Bob Van Reeth. Het historische verhaal van racisme, vervolging en deportatie is nu gekoppeld aan een bredere invalshoek: de actuele mensenrechtenproblematiek.

Tijdens deze daguitstap krijgen deelnemers een exclusieve blik achter de schermen van dit museum, voorafgegaan door een ontvangst met koffie en thee. Daarna is er een geleid bezoek aan de permanente tentoonstelling over de Holocaust en de mensenrechten.

In de namiddag is er de ontspannende Caroluswandeling. Ontdek Mechelen en proef van zijn ‘vloeibaar goud’. De wandeling voert de deelnemers door de historische binnenstad. Er wordt halt gehouden in een typisch Mechels café, waar van een heerlijk Carolusbiertje kan worden genoten.

Meer informatie en inschrijving: 0498 63 93 71.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie