Stad organiseert collectiedag rond de Eerste Wereldoorlog (video)

Dendermonde – Zaterdag 18 mei worden Dendermondenaren uitgenodigd om hun familiegetuigenissen over de Eerste Wereldoorlog te delen in het kader van het project Europeana. Met dit initiatief wil men een Europese archiefdatabank over de Eerste Wereldoorlog tot stand brengen.

Je kan zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur terecht in het stadhuis aan de Grote Markt om je verhaal te vertellen, maar ook om er persoonlijke voorwerpen te laten scannen of fotograferen. Het originele stuk blijft in het bezit van de bijdrager. Vooraf aanmelden is niet verplicht, vooraf een seintje geven garandeert echter wel een vlottere service.

Het verzamelde materiaal wil de stad volgend jaar ook gebruiken om het verhaal van de Eerste Wereldoorlog in Dendermonde te vertellen in een historische tentoonstelling.

Meer informatie: Joachim Spyns – 0485 46 60 36.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord