Search

Stad organiseert collectiedag rond de Eerste Wereldoorlog (video)

Dendermonde – Zaterdag 18 mei worden Dendermondenaren uitgenodigd om hun familiegetuigenissen over de Eerste Wereldoorlog te delen in het kader van het project Europeana. Met dit initiatief wil men een Europese archiefdatabank over de Eerste Wereldoorlog tot stand brengen.

Je kan zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur terecht in het stadhuis aan de Grote Markt om je verhaal te vertellen, maar ook om er persoonlijke voorwerpen te laten scannen of fotograferen. Het originele stuk blijft in het bezit van de bijdrager. Vooraf aanmelden is niet verplicht, vooraf een seintje geven garandeert echter wel een vlottere service.

Het verzamelde materiaal wil de stad volgend jaar ook gebruiken om het verhaal van de Eerste Wereldoorlog in Dendermonde te vertellen in een historische tentoonstelling.

Meer informatie: Joachim Spyns – 0485 46 60 36.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie