Zoek

Dendermonde doet het niet goed als winkelstad

Dendermonde – Er is volgens N-VA gemeenteraadsleden Bart Nobels en Tomas Roggeman “ongenoegen binnen de Dendermondse middenstand”. “Een recente studie van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) toont aan dat de onrust terecht is. In vergelijking met 2001 blijkt Dendermonde immers de slechtst presterende winkelstad van Oost-Vlaanderen”, melden beide gemeenteraadsleden.

“Recent publiceerde de EROV een detailhandelsonderzoek op provinciaal niveau, uitgevoerd door het gerenommeerde studiebureau ABM. Het rapport analyseert de evolutie van het aantal winkelbezoeken over de periode 2001-2013. De focus ligt bij de detailhandel over alle sectoren heen, waarbij rechtstreeks aan de eindverbruiker wordt geleverd. Om correct te kunnen vergelijken heeft men de verschillende steden ingedeeld in categorieën. Dendermonde valt samen met nog 10 andere steden en gemeenten in de categorie ‘kleine steden’. Bijzondere aandacht gaat uit naar het kopen in eigen stad en de aantrekkingskracht die een stad heeft op de omliggende gemeenten. Gemiddeld zetten de kleine steden een mooie prestatie neer met een gemiddelde stijging van 6,5% ‘commerciële sterkte’ ten aanzien van 2001. Daartegen steekt Dendermonde scherp af, met een daling van maar liefst 25,8%. Daarmee zet Dendermonde de slechtste prestatie neer van de hele provincie Oost-Vlaanderen.”

Gemeenteraadslid Tomas Roggeman doet concrete aanbevelingen om het tij te keren: “Zo denken we onder andere aan een betere communicatie met de handelaars, het aanstellen van een centrummanager en een klantvriendelijk parkeerbeleid.”

Bron: http://www.erov.be/documenten/detailhandelsstudie_2013.pdf (pdf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie