“Voedselbedeling kan best via een intergemeentelijke samenwerking”

Dendermonde – N-VA Dendermonde is tevreden met “het feit dat vrijwilligers de voedselbedeling weer willen op gang brengen toe”.

“Voorbeelden uit naburige gemeenten tonen aan dat dit best kan via een intergemeentelijke samenwerking. Zo is de gemeente Waasmunster gestart met een sociale kruidenier, in samenwerking met Berlare , Laarne en Buggenhout. Voor die samenwerking is het OCMW van Dendermonde het best geplaatst om een coördinerende en sturende rol op te nemen. Het OCMW kan de beste garanties bieden naar bedeling van de voedselpakketten. Het is belangrijk dat we de echte hulp krijgen bij diegenen die hulp het hardst nodig hebben”, aldus Paul Van Marcke, fractieleider N-VA in de OCMW-raad.

“Intergemeentelijke samenwerking biedt ook een aantal voordelen, zoals het aanwerven van personeel en het aanspreken van een ruime groep. Daaraan kan je groepsactiviteiten en sensibilisering koppelen, zo kan tegelijkertijd budgetvriendelijk en gezond koken gepromoot worden”, zegt Marius Meremans, gemeenteraadslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger.

“Ook de voedselveiligheid – opslag, ruimte, conditionering enzovoort – kan het best gegarandeerd worden via intergemeentelijke overheidsinstanties. Toch mag in deze het vrijwilligerswerk niet vergeten worden. Voor N-VA is een goede, brede organisatie vanuit verschillende gemeenten in samenwerking met de vrijwilligersorganisaties de beste garantie voor een effectief beleid.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie