Basisschool bespaart de helft op waterrekening

Grembergen – Basisschool ’t Vlasbloempje deed in het kader van ‘Milieuzorg op school’ (MOS) “een aantal dure maar heel voorname ingrepen aan de accommodatie”. “Na overleg met algemeen directeur Daniel De Mulder en de architect van de GO! Scholengroep 18 werd een project opgestart ter waarde van 55.000 euro om energie te besparen. Alle klaslokalen in de lagere afdeling werden voorzien van nieuwe ramen met speciaal glas en gepaste verluchting. Binnen dit budget kreeg ook de grote kleuterspeelzaal een nieuwe inkom en aangepaste ramen”, vertelt directeur André Tassin trots.

“Een tweede milieubewuste ingreep – na onze ‘Walk for water’ – was het vervangen van alle waterkranen met draaiknoppen. Nu hebben alle kinderen op de plaatsen waar ze enigszins de kraan zouden durven open laten automatische kranen. Hierdoor werd het waterverbruik met meer dan de helft teruggeschroefd. Op deze wijze krijgen we milieubewuste kinderen die weten dat milieuzorg niet enkel over selectief afval of composteren gaat. Zo zien de kinderen aan de hand van meterstanden en rekenoefeningen duidelijk dat energieverbruik in de maatschappij het heel voorname factor is binnen milieubeleid. Zo krijgen wij milieubewuste volwassenen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord