Meer nieuwe motorstellen op spoorlijn Dendermonde-Brussel

Dendermonde – Schepen Leen Dierick hamerde bij de bevoegde minister op de verdere modernisering van de spoorlijn Sint-Niklaas – Dendermonde – Brussel. “De lijn is een cruciale as voor de spoorgebruikers uit onze regio. Helaas heeft ook deze lijn voortdurend te kampen met vertragingen en afgeschafte of overvolle treinen. Op deze lijn nemen bovendien ook veel pendelaars de stoptrein die start in Dendermonde. Pendelaars die pas in Lebbeke, Opwijk, Merchtem en Asse op de trein stappen, zijn soms genoodzaakt om op te stappen in overvolle treinen of moeten zelfs wachten op de volgende trein omdat zij er gewoon niet meer bij kunnen”, aldus Leen Dierickx. Maar er is goed nieuws. “Ik vernam dat begin mei op de lijn Brussel – Dendermonde nog meer nieuwe motorstellen zullen worden ingezet. Zij zullen ernaar streven om het comfort te verhogen in alle treinen”, aldus Dierickx. “Ik ben verheugd dat Dendermonde als één van de eerste steden zal kunnen genieten van deze modernisering. Uiteraard zal ik de beloften van de minister opvolgen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord