Klarinettist Rik De Geyter legt in de Sint-Egidiuskerk laatste examen af

Dendermonde – Zondag 16 juni vindt in de Sint-Egidiuskerk een concert plaats dat deel uitmaakt van het examen van Dendermondenaar Rik De Geyter. “Het gaat om mijn laatste examen voor het behalen van een Master-na-Master-diploma klassieke muziek”, aldus Rik De Geyter.

Aan het Lemmensinstituut behaalde Rik De Geyter zijn Masterdiploma klarinet in de klas van Eddy Vanoosthuyse. Nadien studeerde hij verder bij Eddy Vanoostuyse aan het conservatorium van Gent waar hij ook basklarinet studeerde bij Marc Kerkhof. Momenteel werkt hij dus zijn diploma Master-na-Master aan het Lemmensinstituut af.

Rik De Geyter is ook klarinettist/basklarinettist bij het Trondheim Symfoniorkester in Noorwegen en assistent docent klarinet van Eddy Vanoosthuyse aan het Lemmensinstituut in Leuven. Voor zijn aanstelling in Trondheim was hij klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij concerteerde onder meer met Brussels Philharmonic, Trondheim Symfonietta en Trondheim Soloists en was lid van het European Union Youth Orchestra (EUYO).

Rik is de vaste klarinettist van het Thelema Trio dat hedendaagse kamermuziek brengt en waarmee hij concerteerde in verschillende landen waaronder in 2010 een tournee in de Verenigde Staten.

Rik is ook voorzitter van vzw Dagen van de Huismuziek dat jeugdmuziekkampen organiseert. In 2011 was hij als dirigent verbonden aan het Dendermonds Symfonisch Orkest.

Rik is de broer van sopraan Griet De Geyter.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord