Search

Klarinettist Rik De Geyter legt in de Sint-Egidiuskerk laatste examen af

Dendermonde – Zondag 16 juni vindt in de Sint-Egidiuskerk een concert plaats dat deel uitmaakt van het examen van Dendermondenaar Rik De Geyter. “Het gaat om mijn laatste examen voor het behalen van een Master-na-Master-diploma klassieke muziek”, aldus Rik De Geyter.

Aan het Lemmensinstituut behaalde Rik De Geyter zijn Masterdiploma klarinet in de klas van Eddy Vanoosthuyse. Nadien studeerde hij verder bij Eddy Vanoostuyse aan het conservatorium van Gent waar hij ook basklarinet studeerde bij Marc Kerkhof. Momenteel werkt hij dus zijn diploma Master-na-Master aan het Lemmensinstituut af.

Rik De Geyter is ook klarinettist/basklarinettist bij het Trondheim Symfoniorkester in Noorwegen en assistent docent klarinet van Eddy Vanoosthuyse aan het Lemmensinstituut in Leuven. Voor zijn aanstelling in Trondheim was hij klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij concerteerde onder meer met Brussels Philharmonic, Trondheim Symfonietta en Trondheim Soloists en was lid van het European Union Youth Orchestra (EUYO).

Rik is de vaste klarinettist van het Thelema Trio dat hedendaagse kamermuziek brengt en waarmee hij concerteerde in verschillende landen waaronder in 2010 een tournee in de Verenigde Staten.

Rik is ook voorzitter van vzw Dagen van de Huismuziek dat jeugdmuziekkampen organiseert. In 2011 was hij als dirigent verbonden aan het Dendermonds Symfonisch Orkest.

Rik is de broer van sopraan Griet De Geyter.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie