Search

Aperitiefconcert door VivaVoce

Dendermonde – Zondag 9 juni om 11 uur brengt het Dendermondse koor Viva Voce een concert in de Sint-Egidiuskerk, samen met Tim De Knop en Peter Nys. Op het programma staan werken van Vlaamse en Amerikaanse componisten.

Viva Voce werd in 1971 opgericht als het Sint-Jozefskoor van de gelijknamige parochie in de Dendermondse wijk Het Keur. Onder leiding van zijn opeenvolgende dirigenten – Mark Goossens (tot 1995), Bert De Jonghe (tot 1999) en Jos Moens – groeide het stilaan uit tot een concertkoor, dat heel wat indrukwekkende uitvoeringen op zijn palmares heeft staan, onder meer samen met de Niederdeutsche Kantorei van de Duitse partnerstad Nienburg. In oktober 2012 concerteerde het koor nog samen met de Capella Vocale en sopraan Griet De Geyter in de Dendermondse abdijkerk.

Door zijn binding met de Sint-Jozefsparochie in Dendermonde heeft Viva Voce een zeer uitgebreid repertoire van religieuze muziek. Op 9 juni wordt echter een volledig profaan programma gebracht. Het concert start met werk van de onlangs overleden Vlaamse koorcomponist Vic Nees.

Dietrich Van Akeleyen, jonge componist uit Zele, droeg een werk op aan Viva Voce. Het koor brengt op 9 juni de creatie van ‘Where the Willows Weep’. Voor het verdere programma werd inspiratie gezocht in de Amerikaanse koorliteratuur: recent werk van Eric Whitacre en Morten Lauridsen, en al wat oudere composities van Aaron Copland en Samuel Barber.

Tussen de blokjes koormuziek brengen Peter Nys en Tim De Knop een selectie uit het zeer uitgebreide repertoire voor viool en piano. Bij deze muzikale snoepjes zal iedereen zeker zijn gading kunnen vinden. De muziek van Fritz Kreisler, Rachmaninov en Wieniawsky heeft de liefde als rode draad.

Na het concert kan het publiek nog napraten bij een glaasje in de tuin van het Zwijvekemuseum.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie