Zoek

Scheepvaartmuseum Baasrode viert nieuwe bouwseizoen van de botter Rosalie

De Baasroodse palingbotter Rosalie gaat alweer een nieuw bouwjaar in.  De botterbouwers uit Spakenburg en de vrijwilligers uit Baasrode zijn sinds half mei weer volop aan de slag.  Naar aanleiding van dit heuglijke gebeuren heeft het Scheepvaartmuseum Baasrode op woensdag 5 juni 2013 een gezellige botterdrink georganiseerd voor haar leden, sympathisanten en partners. De talrijk opgekomen genodigden hebben samen met de voltallige bouwploeg, stakeholders en gewaardeerde partners het nieuwe seizoen gevierd met een hapje en een tapje.

Rosalie

De 16 meter lange replica van de authentieke Baasroodse palingbotter is een ambitieus en prachtig project.  Met de Rosalie schenkt het Scheepvaartmuseum aan de regio Scheldeland een echte ambassadeur voor het varend erfgoed. Dit project krijgt de daadwerkelijke steun van partners uit de overheid, de openbare sector en de bedrijfswereld.

De botter in aanbouw is elk weekend (groepen ook welkom op weekdagen) te bezichtigen op de uitgestrekte site van de Scheepswerven Baasrode. Extra informatie en foto’s van de werkzaamheden vindt u op de website www.botter-rosalie.be

 

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie