Zoek

Brandweer Dendermonde houdt opendeurdag

Dit weekend hield de brandweer van Dendermonde zijn jaarlijkse opendeurdag. Onder een stralende zon kon je tal van activiteiten meemaken en genieten van een hapje en een drankje ter plaatse.

De brandweer bevrijd het slachtoffer uit zijn benarde situatie

Het goede weer zorgde er voor dat er heel wat kijklustigen waren op de opendeurdag van de brandweer. Tijdens deze twee dagen kon je kennismaken met de werking van de brandweer en waarvoor ze allemaal moeten uitrijden. Er vonden verschillende voorstellingen plaats met de nodige uitleg. Zo kon je kijken hoe de brandweer met zware knijptangen een slachtoffer bevrijden uit een auto die bij een ongeval betrokken was. Verder kon je ook nog een echte rooksimulator meemaken. Als je hier in ging ervaar je hoe hard de rook zich ontwikkelt bij een brand. Ze toonden ook hoe een frituurbrand kon ontstaan en tot slot kon je een klein toertje meerijden met de bluswagens van de Dendermondse brandweer. Met de sirenes luid ervaren kinderen én volwassen hoe het in zijn werk gaat om brandweerman te zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie