M’Eire Morough keert terug in 2014

Dendermonde – Het folkfestival M’Eire Morough laat vandaag weten dat het volgend jaar terugkeert. “Na veel wikken en wegen hebben we besloten dat 2013 een sabbatjaar wordt. De voorbereidingen voor de elfde editie zijn gestart”.

“Enkele maanden terug werd nog aangekondigd dat M’Eire Morough, na tien succesvolle edities, zou stoppen met het folkfestival in Dendermonde. De bedoeling was dat we ons gingen toeleggen op het organiseren van kleinere folkactiviteiten. Intussen is er echter nogal wat veranderd binnen M’Eire Morough en na lang nadenken en veel wikken en wegen, hebben we de knoop doorgehakt: 2013 wordt een sabbatjaar en in de zomer van 2014 willen we opnieuw er opnieuw staan met een nieuwe editie van M’Eire Morough”, aldus Stijn Moonen namens het festival.

“We zijn hier niet over één nacht ijs gegaan. De obstakels die we enkele maanden geleden nog zagen, zijn deels uit de weg geruimd. Het evenement zal daarbij niet volledig van vorm veranderen. Het is de bedoeling dat het evenement herkenbaar blijft voor de bezoekers, dat mensen zich meteen terug thuis kunnen voelen. Al zal er natuurlijk hier en daar wel wat veranderen. Als alles naar wens verloopt, vindt de volgende editie plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2014. Opnieuw twee dagen, maar we gaan sleutelen aan de invulling. Een jaar op voorhand kunnen we nog niet in detail treden, maar het is wel de bedoeling dat de vlag de lading blijft dekken. Het wordt dus geen M’Eire Moroughland of M’Eire Morough Metal. Folk zal de boventoon blijven voeren!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord