Zoek

Open VLD wil snelle realisatie nieuwe gevangenis

Dendermonde – Op de agenda van de eerste bestuursvergadering van Open VLD Dendermonde stond onder meer de bouw van de nieuwe gevangenis.

“Het nieuwe bestuur acht het noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen over het standpunt van Open Vld Dendermonde in dit dossier. We zijn namelijk altijd voorstander geweest van de bouw van een nieuwe gevangenis, alleen de weerhouden locatie vond ze niet ideaal”, liet voorzitter Dirk De Vries achteraf weten. “De lokale afdeling wou destijds nagaan of het belastinggeld dat zal worden uitgegeven aan de bouw van een brug en een doodlopende weg uitsluitend bestemd voor deze nieuwe gevangenis, niet beter kon worden besteed.”

Open VLD Dendermonde vindt dat “de discussie over de locatie echter reeds lang voorbijgestreefd is en achterom kijken heeft nu geen enkele zin meer”.

Dirk De Vries: “De kiezer gaf in oktober vorig jaar heel duidelijk aan dat er wel degelijk een maatschappelijk draagvlak bestaat voor een nieuwe gevangenis. De bouw ervan is van maatschappelijk belang voor onze stad aangezien ze een pak werkgelegenheid zal creëren en de centrumfunctie van Dendermonde zal versterken. Het voltallige bestuur van Open VLD Dendermonde schaart zich dan ook achter de beslissing omtrent de gekozen locatie en zal steeds bereid zijn om constructief mee te werken aan de snelle realisatie van de nieuwe gevangenis.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie