Zoek

Rode Kruis heeft dringend nieuwe huisvesting nodig

Dendermonde – “Rode Kruis is broodnodig maar huist in Dendermonde in een krot”, liet N-VA Dendermonde deze week in een persmededeling weten.

“Sinds 1998 is de Dendermondse Rode Kruisafdeling ondergebracht in een bijgebouw van de Hollandse Kazerne en net als die kazerne verkeert hun gebouw in een bijzonder slechte staat. Door aanslepende problemen met het dak sijpelt het water op de bedrading en dit leidt tot brandgevaar. Het probleem is zodanig acuut dat de brandweer al effectief is moet uitrukken en dat de lokalen sinds 18 april zonder stroom zitten”, berichten Marius Meremans en Paul Van Marcke van N-VA Dendermonde.

“De Regie der Gebouwen is eigenaar van de locatie maar stoot de hele site af en wil ook niet meer investeren in de lokalen van het Rode Kruis. Tot maart 2014 kan men terecht in een van de rijkswachthuizen aan de Leopold II-laan en daardoor kan de ziekenwagen voorlopig actief blijven voor preventieve hulpacties. Dit is een tijdelijke noodoplossing, maar de recente treinramp in Wetteren heeft aangetoond dat dit wel degelijk noodzakelijk is. Voor bloedtransfusies en vorming is er echter nog geen nieuwe locatie gevonden. Ook blijft het gissen naar een de locatie waar men vanaf maart 2014 terecht kan voor noodplanning en ambulance, vorming en bloedtransfusies.”

Marius Meremans: “Het is ongehoord dat het Rode Kruis alle instellingen in Dendermonde moet aflopen om een oplossing te vinden en steeds een negatief of ontwijkend antwoord krijgt. Bovendien blijft de inbreng vanuit het stadsbestuur bijzonder mager.”

N-VA-fractieleider in de OCMW-raad, Paul Van Marcke: “Heel wat verenigingen kampen met huisvestingsproblemen, maar de situatie van het Rode Kruis is hemeltergend. N-VA dringt aan op een snelle oplossing. Deze vrijwilligers staan altijd paraat bij alle mogelijke manifestaties en hun inbreng bij rampen redt levens. N-VA Dendermonde roept de burgemeester, verantwoordelijk voor veiligheid, en de schepen van gebouwen op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en samen met het Rode Kruis echt op zoek te gaan naar een waardige huisvesting. De bevolking kan er allen maar wel bij varen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie