Fietsende bibliothecarissen op bezoek in Dendermonde

Dendermonde – Vandaag ontvingen onze burgemeester en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege in de bibliotheek van Dendermonde een honderdtal fietsende bibliothecarissen uit meer dan 20 landen. Met hun actie ‘Cycling for Libraries’ focussen ze op de rol van de bibliotheek in een samenleving waar de digitalisering explosief toeneemt.

Dinsdag 18 juni vertrok in Amsterdam een groep van zo een 100 bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers, van over heel de wereld. Onder de vlag ‘Cycling for Libraries’ fietsen ze 9 dagen lang door Nederland en België om aandacht te vragen voor de maatschappelijke rol van bibliotheken.

De finish ligt in het Europees Parlement, waar ze op woensdag 26 juni een ‘een witboek’ willen afgeven om Europa te overtuigen dat ook bibliotheken hun rol kunnen spelen bij onder meer de realisatie van de Digitale Agenda.

Onderweg tussen Amsterdam en Brussel lassen de fietsende bibliothecarissen stops in om tijdens ‘informele bibliotheekconferenties’ van gedachten te wisselen met hun collega’s over de evoluties in de sector. Vandaag werden zij ontvangen in de bibliotheek van Dendermonde en fietsten zowel de minister als een aantal leden van het schepencollege mee met de groep. Met die ‘actieve support’ scharen zij zich achter deze oproep.

Schepen Lien Verwaeren: “Dat deze groep Dendermonde uitkiest als stopplaats getuigt er van dat onze bibliotheek een voorbeeldwerking heeft. Dat heeft uiteraard te maken met de hedendaagse opvatting van het gebouw, maar ook met de enthousiaste inzet van onze bibliotheekmedewerkers. Ik denk ook dat wij als bibliotheek sterk inzetten op onze maatschappelijke doelstellingen. Zo openden we eerder dit jaar nog een filiaal van onze bibliotheek in de gevangenis.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord