Zoek

Reynout presenteert dans en muziek uit Kalmykia en Polynesië

reynout-festivalavond

Grembergen – Sinds 1985 organiseert volkskunstgroep Reynout elk jaar in augustus een festivalavond met telkens een of meerdere internationale gastgroepen. Dit jaar zijn het Khadris Popular Kalmyk Dance Ensemble (Kalmykia) en Hei Show Tamure (Polynesië) te gast op het festival dat plaatsvindt op 16 augustus.

Het Khadris Popular Kalmyk Dance Ensemble komt uit Kalmykia, een autonome deelrepubliek van de Russische federatie en de enige boeddhistische staat in Europa. Het ensemble werd opgericht in 1967 en houdt nauwgezet de nationale tradities in stand. Het huidige repertoire van de groep bestaat uit traditionele Kalmyk dansen, oorlogsdansen, slangendansen en dansen gebaseerd op de Boeddhistische filosofie. Het volk van Kalmykia heeft zichzelf altijd een integraal deel van het universum gevoeld waaruit ze vitale krachten, rijke fantasieën en artistieke verbeelding haalden.

Hei Show Tamure betekent ‘dans van de paradijselijke kroon’? De groep brengt hoofdzakelijk traditionele dans en muziek van Tahiti. Het gezelschap werd opgericht in 2001 in Toulon aan de Franse Azurenkust. Het orkest gebruikt de ‘Toere’, een van de voornaamste percussie-instrumenten binnen de Tahitiaanse muziek. De dansers dragen heel attractieve, kleurrijke kostuums en leggen het accent op het snelle maar soepele heupenwerk wat heel gracieus en sensueel overkomt. (bron: wdfe)

De festivalavond van volkskunstgroep Reynout vindt plaats op vrijdag 16 augustus in de jongensschool aan de Rootjensweg 76 in Grembergen.

Meer informatie:

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie